Verisoara lui Juan Carlos de Menezes, brazilianul ucis de politia britanica in metroul londonez, a explicat ca daca ruda sa nu s-a oprit, in pofida somatiilor oamenilor legii, este pentru ca intarziase foarte mult la serviciu. BBC sustine ca acesta a fugit de politisti din cauza ca avea viza expirata. Juan Carlos venise la Londra pe baza unei vize de studii care acorda strainilor drept de munca pentru cateva ore pe zi.

El a iesit dintr-un imobil supravegheat de politie, nu s-a oprit la somatiile fortelor de ordine si a fost urmarit pana in metrou. Considerat un potential kamikaze, barbatul a fost impuscat de cinci ori, in cap, de la mica distanta, in timp ce se afla culcat la pamant. Un om nevinovat a fost ucis, in timp ce teroristii traiesc si pot ataca din nou. Scotland Yard a recunoscut ca l-a impuscat din greseala pe tanarul brazilian si a prezentat scuze familiei acestuia, care, insa, nu le-a acceptat si a anuntat ca intentioneaza sa deschida un proces in instanta impotriva politiei britanice.

Aspru criticata dupa uciderea unui om nevinovat in metroul din Londra, politia metropolitana isi apara in continuare tactica, desi recunoaste ca asemenea greseli s-ar putea repeta. Autoritatile britanice au arestat a treia persoana, in cadrul anchetei privind tentativele esuate din 21 iulie. Politia metropolitana ii vaneaza in continuare pe cei care au planuit atentatele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.