Rusia a obtinut acordul presedintelui francez Nicolas Sarkozy pentru a construi o catedrala ortodoxa in apropiere de Turnul Eiffel.

Potrivit unor surse, guvernul rus a platit aproximativ 71 milioane de euro pentru terenul unde va construi o catedrala ortodoxa ale carei cupole aurite vor semana cu cele ale Catedralei Sfantul Vasile din Piata Rosie, de la Moscova, relateaza NewsIn.

Franta si-a dat acordul pentru constructie dupa un lobby intens al responsabililor rusi, printre care presedintele Dmitri Medvedev, care i-a spus presedintelui Nicolas Sarkozy cat de importanta este catedrala pentru el si pentru premierul Vladimir Putin.

Aceasta va fi prima catedrala ortodoxa rusa construita in Franta din perioada Romanovilor.

Moscova a dat dovada de o determinare extraordinara cand terenul, pe care se afla sediul serviciului francez de meteorologie, a fost pus in vanzare, anul trecut. Rusia a apelat la serviciile unei firme franceze de lobby pentru a transmite mesajul ca Kremlinul ar considera vanzarea terenului unei alte persoane drept un gest "neprietenesc".

Cladirea ar urma sa fie ridicata in 2013. Este de asteptat ca apartia catedralei sa provoace diviziuni in randul crestin ortodocsilor rusi din Franta.

Multi dintre acestia sunt urmasi ai rusilor care au fugit din calea comunismului dupa moartea ultimului tar si care s-au opus Patriarhiei de la Moscova, din cauza legaturilor cu fostul KGB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.