Comisia Europeana trimite un prim avertisment celor douasprezece state membre care nu au transmis planurile de management ale bazinelor hidrografice europene cerute de legislatia UE in domeniul apelor.

Statele membre vizate sunt: Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Irlanda, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia si Spania. Planurile de management ale bazinelor hidrografice se afla la baza Directivei cadru privind apa si sunt esentiale pentru indeplinirea obiectivului UE ca toate corpurile de apa din Europa sa fie in „stare buna” pana in 2015. Aceste planuri ar fi trebuit sa fie adoptate pana la 22 decembrie 2009 cel tarziu.

Rog statele membre mentionate sa actioneze rapid, sa finalizeze consultarile publice si sa transmita planurile”, a declarat comisarul pentru mediu, Janez Potoènik.

Conform legislatiei, statele membre trebuiau sa publice cate un plan de management pentru fiecare district hidrografic cel tarziu la noua ani de la intrarea in vigoare a legislatiei.Statele membre strabatute de rauri internationale trebuie sa colaboreze pentru a elabora un singur plan de management al bazinului hidrografic international


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.