Dupa mai multe esecuri ale companiei petroliere British Petroleum de a opri deversarea de titei din Statele Unite, Hollywoodul isi ofera ajutorul, relateaza Sky News.

Regizorul filmului Titanic, James Cameron, si expertul care a construit un submarin pentru filmul "Abisul", din 1989, s-au alaturat discutiilor de la Washington pentru gasirea de metode inovatoare pentru a opri deversarea, relateaza NewsIn.

Dupa ce BP a esuat sa colmateze putul de petrol prin injectarea de noroi, compania petroliera spera sa puna capat deversarii de titei prin instalarea unui con deasupra putului, "in urmatoarele 24 de ore".

Departamentul american de Justitie a lansat ancheta penala si una civila vizand British Petroleum, in urma deversarii de titei in Golful Mexic, cea mai grava din istoria Statelor Unite.

Deversarea de petrol a inceput in 20 aprilie, in urma unei explozii la bordul platformei Deepwater Horizon, pe care BP a inchiriat-o de la compania elvetiana Transocean. Instalatia s-a scufundat doua zile mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.