"Numarul si ritmul" tentativelor de atac impotriva SUA in ultimele noua luni a atins un nivel-record, avertizeaza autoritatile

Aceasta evaluare sumbra este inclusa intr-un memoriu al serviciului de informatii al departamentului, care anunta ca este posibil ca grupuri teroriste sa incerce "cu o frecventa in crestere" sa comita atacuri in SUA, relateaza NewsIn, citand CNN.

"Trebuie sa plecam de la ideea ca si alti teroristi s-ar putea afla in tara si ar putea avansa in comploturile lor, fara niciun avertisment", subliniaza raportul emis de Departamentul pentru Securitate interna.

Documentul subliniaza faptul ca in recentele tentative de atentat s-au folosit agenti si tactici care au facut foarte dificila detectarea comploturilor. Un exemplu este cazul afganului Najibullah Zazi, care a pledat vinovat in februarie pentru ca intentiona sa comita atacuri in metroul din New York, dar si cazul teroristului din Times Square, Faisal Shahzad.

Mai mult, comploturile au implicat materiale ce pot fi cumparate usor in SUA, fara sa apara suspiciuni. Raportul mai avertizeaza ca teroristii sunt interesati de "atacuri de mai mici dimensiuni, mai usor de comis, impotriva unor tinte mai usor de atins".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.