Anchetatorii au dat publicitatii si imaginile atentatorilor din 21 iulie

Suspectul "asiatic" ucis vineri de politia britanica in statia de metrou Stockwell, din sudul Londrei, era brazilian, se numea Jean Charles de Menezes, 27 ani, si nu avea nici o legatura cu atentatele de joi, a recunoscut Scotland Yard. Cotidianul brazilian "Globo" a scris ca Menezes traia de trei ani in capitala britanica, fiind rezident legal.

In momentul in care a fost ucis, el se ducea la lucru, fiind electrician. Scotland Yard a dat publicitatii un comunicat in care afirma ca impuscarea acelui individ este "o tragedie" pe care politia o regreta. Au fost deschise si doua anchete, una interna a politiei si una independenta pentru a se elucida cauzele care au dus la o asemenea tragedie. Guvernul brazilian s-a declarat "socat si perplex" si a "cerut explicatii autoritatilor britanice asupra circumstantelor care au dus la aceasta tragedie".

Alti doi indivizi au fost arestati dupa atentatele de joi. Anchetatorii au dat publicitatii si imaginile celor patru atentatori, inregistrate pe camerele de supraveghere din apropierea locurilor unde au avut loc incidentele. in rucsacurile in care au fost transportate dispozitivele explozive in 21 iulie, Scotland Yard a descoperit documente care i-au permis sa faca legatura intre atentatele de la Londra din 21 iulie si cele din 7 iulie.

Astfel, trei adrese gasite in rucsacurile abandonate in 21 iulie au permis politiei sa stabileasca faptul ca unii dintre autorii atentatelor din 21 iulie s-au putut intalni anterior in Tara Galilor, cu ceilalti, ei frecventand aceleasi locuri cu Mohammed Sidiq Khan si Shehzad Tanweer, doi dintre cei patru kamikaze din 7 iulie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.