Consiliul de Securitate a luat in discutie problema "barierei israeliene" din Ierusalimul de Est. Palestinienii ii acuza pe israelieni ca, prin retragerea din Gaza, vor sa distraga atentia de la extinderea barierei si a coloniilor din Cisiordania.

Consiliul de Securitate al ONU a initiat joi o dezbatere cu privire la construirea, de catre Israel, a "liniei de separare" din Ierusalimul de Est. Dezbaterea a venit la propunerea Ligii Arabe, conform AFP, citata de Rompres. Reprezentantul palestinian la ONU a acuzat Israelul ca foloseste retragerea din Gaza pentru a distrage atentia de la extinderea barierei, anunta "Vocea Americii".

Reuniunea Consiliului are loc in contextul in care retragerea israeliana din Fisia Gaza ar putea fi devansata fata de data anuntata (mijlocul lunii august). Devansarea ar urmari zadarnicirea planurilor oponentilor retragerii, care vor sa se infiltreze in coloniile ce urmeaza sa fie evacuate. Subiectul retragerii se afla si pe agenda secretarului de stat al SUA, Condoleezza Rice, care a sosit joi in Israel pentru o vizita de trei zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.