Mai multi turci care transportau droguri de mare risc pe ruta Turcia-Romania-Europa de Vest au fost prinsi de autoritatile romane. In urma perchezitiilor efectuate la locuinta unuia dintre traficanti s-au descoperit si si aproximativ 8 kilograme de bijuterii din aur, in valoare de peste un milion de lei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au reusit sa destructureze un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc si trafic international de droguri de mare risc. Acestia transportau heroina din Turcia spre tari din Occident, tranzitand Romania, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Potrivit DIICOT, in cursul anului 2009, cetateanul de origine turca Karaman Haci a initiat o retea la care au aderat Besli Osman, Sarikaya Kürsat Huseyin M., precum si alte persoane. La data de 11 mai 2010, autoritatile turce au descoperit intr-un autocar 20,417 kilograme de heroina, ambalata in 40 de pachete ascunse in doua compartimente special amenajate sub podeaua autovehiculului. Autocarul a fost oprit la punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat la frontiera turco-bulgara, in timp ce se indrepta spre Romania.

Totodata, s-a descoperit ca retinutii au introdus fraudulos si bijuterii in Romania, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu, prin sustragerea de la controlul vamal.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a infractorilor, cu masura obligarii de a nu parasi tara. La propunerea procurorilor instanta de judecata, inculpatili Karaman Haci si Besli Osman au fost arestati preventiv pentru o perioada de 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.