Consiliul Districtului Columbia a aprobat o masura prin care persoanele care sufera de anumite boli cronice sa poata folosi marijuana in scopuri medicale.

Consiliul a votat in unanimitate sa le permita medicilor sa recomande marijuana persoanelor infectate cu HIV, celor cu glaucom, cancer sau alte "boli cronice si de durata".

Legea ii permite primarului Adrian Fenty sa desemneze opt clinici in care pacientii vor putea primi circa 56 de grame de marijuana pe luna. Primarul poate dubla aceasta cantitate, fara sa mai consulte Consiliul.

Unii medici afirma ca marijuana contribuie la inlaturarea gretei, a unor simptome ale SIDA si unor efecte secundare ale chimioterapiei. Pentru pacientii care sufera de glaucom, substanta ar ajuta la scaderea presiunii oculare.

Astfel, Washingtonul s-ar putea alatura Californiei si altor 13 state care le permit locuitorilor sa foloseasca marijuana in scopuri medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.