Sudul si sud-estul Frantei si nordul Spaniei au fost afectate de un val de frig, cu ninsori si valuri de pana la sase metri inaltime, doua fenomene meteorologice rare pentru aceasta perioada a anului, relateaza presa internationala.

Astfel, marti dupa-amiaza, Coasta de Azur a fost afectata de valuri cu inaltimea de pana la sase metri, care au provocat ranirea usoara a unei persoane si pagube materiale importante, in special la restaurantele de pe plaja. In regiunea Carcassonne si la est de Pirinei a nins abundent, realateaza NewsIn citand 20minutes.fr.

Primarii din Nisa si Cannes au cerut declararea comunelor lor zone calamitate. La Nisa, o parte din Promenade des Anglais a fost inchisa circulatiei. In unele locuri, marea a acoperit faleza si a intrat in oras. In orasul Saint-Raphael, cinci vase - unul de pescuit si patru de agrement - s-au scufundat, a anuntat colonelul Eric Grobin, de la Jandarmerie.

In Airege (Pirinei), 23.000 de locuinte au ramas fara curent electirc, din cauza ninsorilor abundente. Chiar si orasul Carcassonne a fost acoperit cu un strat subtire de zapada.

In unele zone, ninsorile au fost urmate de averse de ploaie si au fost insotite de rafale de vant de pana la 120 de kilometri pe ora. Aeroportul din Perpignan a fost inchis, iar o serie de zboruri au fost anulate la Montpellier.

In sud-vestul tarii, temperaturile au scazut cu 20 de grade Celsius in cateva zile. [Cod galben de ninsoare in Spania]

In Spania, valul de frig de marti a afectat traficul si a provocat pene de curent, au anuntat oficiali citati de presa locala. Regiunea Catalunia, din nord-estul tarii, circa 10.000 de case au ramas fara curent electric, iar traficul feroviar a fost intrerupt.

In zonele muntoase din nordul tarii, la peste 900 de metri altitudine, a nins, iar mai multe drumuri si trecatori au fost inchise.

Unele feriboturi intre insulele Baleare si continent nu au putut circula, iar inundatile si copacii smulsi de vant au blocat drumuri in Majorca.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.