Cel putin 27 de persoane si-au pierdut viata in sud-estul Statelor Unite, de sambata pana luni, in urma furtunilor si inundatiilor care afecteaza aceasta zona, relateaza CNN.
18 dintre aceste decese au fost inregistrate numai in Tennessee, potrivit NewsIn.

Locuitorii din Nashville, capitala statului Tennessee, au declarat ca, desi meteorologii au anuntat ploi pentru acest weekend, nu au avut timp sa se pregateasca pentru apa care le-a intrat in case, a acoperit drumurile si a dus la evacuarea hotelurilor si a mii de persoane. "Tot ce stiam era ca va ploua abudent in weekend, dar in Nashville cad in mod normal 12 litri pe metru patrat de ploaie in luna mai si nimeni nu a estimat 38-40 de litri pe metru patrat in 48 de ore", a spus John Rives, un locuitor din zona.

"Am locuit in diferite parti ale tarii si nu am vazut niciodata asa ceva", a spus el, un sentiment impartasit de multi din Tennessee, inclusiv de guvernatorul Phil Bredesen.

Bredesen, care a inspectat din elicopter regiunea afectata, impreuna cu primarul din Nashville, Karl Dean, a declarat intr-o conferinta de presa ca acesta "este, in mod clar, un eveniment major".

Desi soarele a reaparut luni, apele nu au dat semne ca s-ar retrage, iar nivelul raului Cumberland, care curge prin centrul Nashville, a continuat chiar sa creasca. Potrivit Serviciului national de meteorologie, nivelul apelor va incepe sa scada abia marti noapte.

Reprezentanul democrat de Tennessee Jim Cooper a calificat evenimentul drept devastator. "Nu stim cat timp va dura sa curatam", a spus el. "Potrivit estimarilor mele, acesta este un dezastru de mai multe miliarde de dolari", a adaugat oficialul.

Circa 22.000 de case din centrul statului nu aveau curent electric luni, a anuntat biroul local pentru situatii de urgenta. Autoritatile le-au cerut locuitorilor din comitatele Davidson si Williamson sa isi reduca, pe cat posibil, consumul de apa cu 50%, in conditiile in care centrul de tratare a apei K.R. Harrington, din Nashville, este inundat si va ramane inchis cateva zile, iar celalalt centru din oras este amenintat de raul care creste.

Citeste si:
Ploile provoaca alunecari de teren in judetul Buzau
Ploile provoaca alunecari de...

Si locuitorii din Mississippi si Kentucky se confrunta cu efectele furtunilor puternice. Sase persoane si-au pierdut viata in Mississippi, iar trei in Kentucky.

Furtunile si inundatiile din Tennessee si Mississippi fac victime


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.