Premierul laburist Gordon Brown, liderul liberal-democratilor, Nick Clegg, si liderul conservatorilor, David Cameron, se vor confrunta joi seara in a doua dezbatere electorala televizata, dedicata politicii externe.

Dezbaterea de saptamana trecuta a dus la victoria neta a lui Nick Clegg. Dupa dezbatere, sondajele au aratat o crestere fara precedent a liberal-democratilor in preferintele electoratului, ceea ce a facut ca laburistii sa se claseze pe locul trei, dupa conservatori, relateaza Sky News, citat de NewsIn.

Potrivit celui mai recent sondaj ComRes pentru ITV news si The Independent, scorul conservatorilor este neschimbat, 35%, al liberal-democratilor a crescut cu un punct, 27%, iar laburistii au scazut cu un punct, 25%.

Celelalte sondaje arata insa ca liberal-democratii sunt imediat in urma conservatorilor sau chiar ii depasesc, partidul fiind foarte popular mai ales in randul tinerilor. Potrivit YouGov, conservatorii au 33%, liberal-democratii au 31%, iar laburistii, 27%.

David Cameron a recunoscut: "Avem o lupta gra de dat, cu siguranta. Aceste dezbateri constituie un eveniment major si trebuie sa facem tot ce putem pentru a explica poporului cum am aduce noi schimbarea, ce dorim, cum am schimba tara".

In pregatirea dezbaterii, Brown a spus ca nu va lansa atacuri personale la adresa lui Clegg, dupa ce acesta l-a acuzat pe premier ca este "un politician disperat". Totusi, el a insistat ca politica economica a liberal-democratilor ar leza Marea Britanie si a reiterat ca el este un om de substanta.

"Ultima dezbatere a transformat complet terenul electoral si cred ca aceasta de astazi va avea un impact la fel de mare. Nu am vazut niciodata astfel de schimbari in sondaje. Totul s-a intors pe dos", a spus expertul Michael Thrasher.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.