Dreptul de rezidenta in orice stat membru al Uniunii Europene (UE) si implicit dreptul de a circula liber pe teritoriul UE, dreptul de a studia si de a lucra liber in statele membre ale UE sunt cateva dintre dispozitiile legale care-i fac pe romani sa se simta cetateni europeni.

Acestea sunt rezultatele sondajului on-line, desfasurat in perioada 17 martie – 18 aprilie 2010, in cadrul proiectului „Europa Sociala, asa cum este vazuta de catre cetatenii europeni: ce instrumente exista pentru a lupta impotriva inegalitatilor si a excluziunii sociale?”, implementat de catre Asociatia Pro Democratia. Dintre cei 104 cetateni romani, care au participat la realizarea sondajului, 30 au fost selectati pentru a lua parte la o dezbatere nationala.

In urma lucrului in echipe, au fost formulate un numar de 12 propuneri de recomandari de politici europene sociale. Acestea vor fi dezbatute in cadrul unei dezbateri internationale, la care vor participa reprezentanti ai celor opt tari europene, in care este implementat acest proiect (Belgia, Franta, Grecia, Italia, Polonia, Romania, Spania, Ungaria).

Citeste si: Statele Unite ale Europei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.