Guvernul interimar kirghiz va organiza in 27 iunie un referendum privind o noua Constitutie, iar in 10 octombrie alegeri parlamentare, iar fratele fostului presedinte kirghis, Ahmad Bakiev, a disparut miercuri din sudul tarii, relateaza joi presa locala.

"O decizie privind alegerile prezidentiale nu a fost luata inca. Este posibil sa aiba loc in acelasi timp cu alegerile parlamentare", a declarat un consilier al vicepremierului de la Biskek, informeaza NewsIn, citand RIA Novosti.

Proiectul noii Constitutii va fi dat publicitatii in 25 aprilie.

Si daca pe de o parte noul guvern incearca sa restabiliasca cat de cat ordinea, pe de alta parte haosul continua. Cel mai simplu exemplu este disparitia unuia dintre fratii fostului presedinte kirghiz.

"Ieri (n.r. miercuri), 21 aprilie, la ora pranzului, Ahmad Bakiev a plecat sa intalneasca pe cineva. Nu a spus cu cine se intalneste sau unde se duce. In jurul orei 18.00, m-a sunat si a reusit sa spuna numai: 'Frate...'. Am auzit focuri de arma trase", a declarat un alt frate al fostului presedinte kirghiz, kanibek.

Miercuri, Kanibek Bakiev a declarat ca fratele sau este in pericol sa fie "capturat sau chiar ucis". El a precizat ca guvernul kirghiz interimar l-a invitat pe Ahmad la o reuniune, pentru a-i transmite un mesaj pentru fostul sef al statului.

Rudele fostului presedinte nu au cerut ajutorul politiei.

Peste 80 de persoane si-au pierdut viata, iar sute au fost ranite in revoltele de la inceputul lunii aprilie, cand guvernul lui Bakiev le-a ordonat trupelor sa traga in manifestantii stransi in fata Presedintiei din Biskek. Bakiev a fost indepartat de la putere, iar un guvern interimar, format din membrii ai opozitiei, a fost creat. Cateva zile mai tarziu, Bakiev a plecat in Kazahstan si de acolo in Belarus, unde presedintele Aleksandr Lukasenko a promis sa il gazduiasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.