In ziua in care a fost anuntata componenta noului guvern libanez, seful comisiei de ancheta a Natiunilor Unite, care investigheaza asasinarea lui Rafiq Hariri, a facut o dezvaluire senzationala.

Procurorul german Detlev Mehlis a anuntat ieri ca, in moartea fostului premier libanez, survenita la 14 februarie, la Beirut, principalul suspect este fostul comandant al garzii prezidentiale a Libanului, generalul de brigada Mustafa Hamdan.

"UMBRA"

Mehlis a declarat pentru ziarul francez Le Figaro ca Hamdan, "umbra inseparabila" a presedintelui Emile Lahoud, este "unul dintre aceia care au ordonat stergerea urmelor de la scena in care s-a petrecut crima". Procurorul a amintit ca atat fostul comandant al garzii prezidentiale, cat si generalul Jamil Sayyed, fostul sef al Sigurantei nationale din Liban, au cooperat cu anchetatorii in timpul interogatoriilor.

Urmatorul pe lista Comisiei de ancheta este seful serviciilor secrete militare siriene in Liban, in momentul atacului, Rustom Ghazaleh, conducatorul real al Libanului in momentul in care Hariri a fost ucis de o bomba de o tona, intr-un cartier marginas al Beirutului. Procurorul s-a declarat extrem de multumit de "informatiile furnizate de serviciile secrete israeliene".

Dezvaluirile comisiei de ancheta survin in momentul in care, la Beirut, s-a anuntat componenta noului guvern, scrie publicatia online Naharnet, care nu exclude posibilitatea unei legaturi intre dezvaluirile lui Mehlis si formarea executivului libanez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.