Polonia va avea sapte zile de doliu national in urma accidentului aviatic soldat cu moartea presedintelui Lech Kaczynski si a numerosi oficiali polonezi, relateaza RIA Novosti.

"Trebuie sa fim uniti in fata acestei uriase tragedii. Astazi, nu mai exista aripa stanga sau dreapta - nu mai exista nicio diferenta. Cu totii suntem alaturi de familiile celor morti", a subliniat noul sef al statului, Bronislaw Komorowski, potrivit NewsIn.

  • Presedintele rus Dmitri Medvdev i-a transmis condoleante presedintelui in exercitiu al Poloniei, liderul Parlamentului Bronislaw Komorowski, in urma mortii tragice a presedintelui polonez Lech Kaczynski.

"Eu si ceilalti cetateni rusi am fost profund socati de vestea mortii tragice a presedintelui Poloniei, a sotiei sale si a membrilor delegatiei poloneze, care se duceau sa comemoreze masacrul din Katyn", a declarat presedintele rus.

Si premierul rus a transmis condoleante omologului sau polonez, Donald Tusk. "Vladimir Putin l-a sunat pe premierul Tusk si i-a transmis condoleante lui si natiunii poloneze", a spus un purtator de cuvant.

  • Traian Basescu a transmis condoleante din partea poporului roman

Presedintele Traian Basescu a transmis astazi un mesaj de condoleante poporului polonez, in care precizeaza ca romanii si el, personal, se alatura doliului acestei tari, dupa accidentul in care presedintele Lech Kaczynski, alaturi de numerosi demnitari si cetateni polonezi si-au pierdut viata.

"Am primit cu profunda tristete vestea tragediei aviatice in care si-a pierdut viata Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, alaturi de numerosi demnitari si cetateni polonezi. Comemorarea a 70 de ani de la Masacrul de la Katyn, ceremonie la care urma sa participe astazi Presedintele Poloniei, adauga o dimensiune istorica si simbolica tragediei prin care trece astazi poporul prieten polonez. In acest moment de durere profunda, poporul roman si eu insumi ne alaturam doliului poporului polonez. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!", este mesajul pe care seful statului roman l-a transmis polonezilor.

Potrivit unei declaratii a ambasadorului Poloniei la Bucuresti, Wojciech Zajaczkowski, prezentate de Realitatea TV, presedintele Traian Basescu a telefonat la Ambasada dupa accidentul aviatic, exprimandu-si personal condoleantele pentru pierderea suferita de Polonia.

  • Sarkozy isi exprima compasiunea fata de familia lui Kaczynski

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a exprimat compasunea fata de familia presedintelui Kaczynski si fata de familiile tuturor victimelor accidentului de sambata, din Rusia, relateaza The Sydney Morning Herald.
El a transmis condoleante in numele poporului francez si al sau. Sarkozy i-a adus un omagiu omologului sau polonez, "condus de un patriotism arzator, care si-a dedicat viata tarii sale".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.