O linie telefonica pusa la dispozitie de Biserica catolica germana victimelor abuzurilor a primit mai mult de 13.000 de apeluri in numai trei zile, relateaza AFP.

Numarul de telefon este disponibil de marti pana joi si au fost inregistrare 13.293 apeluri de la 2.670 linii telefonice diferite, a spus un purtator de cuvant al diocezei din Trier, citat de NewsIn.

Cei opt psihologi si asistenti sociali care preiau apelurile au organizat circa 400 de sedinte de consiliere.

"In primele trei zile, am efectuat 394 consultatii prin telefon si 91 online. Consultatiile au durat intre cinci minute si o ora",
a spus purtatorul de cuvant.

Biserica catolica germana este prinsa in criza legata de pedofilie, sute de persoane spunand ca au fost abuzate de preoti intre 1950 si 1980.

Biserica a stabilit linia telefonica speciala pentru "victime, dar si pentru posibilii vinovati".

Biserica Catolica lanseaza "linia abuzurilor sexuale"

Confesiunea unui preot

Un fost episcop catolic norvegian de origine germana, Georg Müller, a recunoscut ca a abuzat sexual de un minor, in urma cu 20 de ani, a anuntat miercuri intr-un comunicat Biserica catolica din Norvegia, transmite AFP.

"Biserica Catolica din Norvegia este sub soc, dupa ce fostul episcop Müller din Trondheim (sudul tarii) a recunoscut ca se face vinovat de abuzarea sexuala a unui minor si a declarat ca acesta este motivul pentru care a renuntat la post, anul trecut", declara Biserica intr-un comunicat.

Georg Muller, in varsta de 58 de ani, care s-a nascut langa Trier, in Germania, a demisionat din postul de episcop de Trondheim anul trecut, motivand oficial ca nu poate face fata responsabilitatilor acestui post.

Potrivit cotidianului Adresseavisen, cel care a facut dezvaluirile, faptele s-au petrecut cu mai bine de 20 de ani in urma, cand Muller era preot in Trondheim. Victima era un baiat din cor, acum in varsta de 30 de ani, care a fost despagubit de Biserica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.