Ministerul de Externe din Singapore i-a oferit insarcinatului interimar cu afaceri al ambasadei romane doua dosare cu documente si opt cu fotografii privind accidentul soldat cu un mort si doi raniti pentru care este acuzat fostul diplomat Silviu Ionescu, relateaza Channel News Asia.

Alexandru Coseru, insarcinatul roman cu afaceri in Singapore, a primit un set similar de documente in fotografii in timpul Coroner's Inquiry, dar nu le-a luat, explicand in 2 aprilie ca nu a stiu ca le poate pastra, informeaza NewsIn citand Channel News Asia.

Ministerul de Externe din Singapore i-a explicat lui Coseru ca este reprezentantul oficial al Guvernului roman in Singapore si ca actele ii sunt oferite pentru a fi folosite de autoritatile de la Bucuresti.

De asemenea, oficialul singaporez a subliniat ca pozitia oficiala a Romaniei in acest dosar nu a fost prezentata inca. [Romania tace in "Cazul Singapore"]

Ambasadorul Romaniei in Japonia, Aurelian Neagu, va prezenta pozitia oficiala a MAE si a autoritatilor romane in cazul Silviu Ionescu in cadrul intrevederii care va avea loc saptamana viitoare la MAE singaporez, a declarat vineri, pentru NewsIn, Ministerul roman de Externe.

Accidentul din Singapore in care a fost implicata masina ambasadei romane, la volanul careia se afla fostul diplomat Silviu Ionescu, a fost provocat de actiunea necugetata a acestuia, potrivit concluziilor anchetei autoritatilor locale. Ancheta politiei din Singapore a relevat ca fostul diplomat roman Silvio Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea grava a altor doi pietoni. Audierile in acest dosar s-au incheiat dupa sapte zile, in care au fost prezentate 250 de probe si au depus marturie 54 de matori.

Biroul procurorului general din Singapore a pregatit 13 captele de acuzare impotriva diplomatului roman Silviu Ionescu. El va fi acuzat, intre altele, de conducere imprudenta ce a dus la cauzarea mortii unei persoane, vatamare grava, parasire a locului accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.