Vandali neidentificati au scris mai multe sloganuri pe o capela italiana, criticand Biserica Romano-Catolica in scandalul preotilor pedofili.
"Pedofilii in inchisoare" si "Biserica = Mafia = Stat" au scris vandalii pe biserica Sant'Eutizio, datand din secolul al XVIII-lea, situata in orasul Soriano nel Cimino, la circa 80 de kilometri de Roma, informeaza NewsIn, citand AFP.

Sloganurile au fost vazute de numeroase persoane care au mers la slujba de Paste luni, potrivit cotidianului online regional Tusciaweb. Politia a anuntat ca a lansat o ancheta pentru a-i gasi pe vinovati.

Biserica a fost afectata de un val de scandaluri de pedofilie in ultimele saptamani, Vaticanul fiind ciriticat pentru rolul jucat in acoperirea abuzurilor. Papa Benedict al XVI-lea a admis luni ca Biserica se afla intr-un moment dificil, dar a evitat sa comenteze direct scandalurile privind abuzurile sexuale.

130 de preotti pedofili, arestati in ultimii doi ani

Autoritatile italiene au arestat, anchetat si condamnat 130 de preoti romano-catolici pentru ca au abuzat sexual copii, in ultimii doi ani, relateaza ziarul Il Fatto Quotidiano, citat de AFP.

Cotidianul de stanga a citat un avocat care a spus ca aceasta cifra reprezinta "numai varful icebergului". Procurorii din Bolzani (nord) pana in Sicilia "au trebuit sa conduca anchete implicand membri ai clerului si in care victimele erau tinere, adesea foarte tinere", potrivit Il Fatto.

"Este o cifra alarmanta, daca iei in considerare ca este numai varful icebergului, daca te gandesti la toate cazurile care nu au aparut in presa sau nu au mers in instanta", a spus avocatul Sergio Cavaliere. El a compilat documentatia pentru 130 de cazuri. "In niciun caz episcopul local nu a informat politie despre suspiciunea de abuz", a precizat Cavaliere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.