Presupusul asasin al fostului premier sarb Zoran Djindjici a fost condamnat la 40 de ani de inchisoare pentru alte crime.

Milorad Ulemek ("Legia") a fost gasit vinovat, impreuna cu alti sase membri ai politiei secrete a lui Slobodan Milosevici, de asasinarea ex-presedintelui sarb Ivan Stambolici in august 2000 si de atentatul impotriva actualului ministru de Externe, Vuk Draskovici.

Fostul sef al Securitatii generalul Radomir Markovici a fost condamnat in acelasi dosar la 15 ani de inchisoare, iar autorii efectivi ai atentatelor au primit de asemenea pedepse cuprinse intre 15 si 40 de ani de inchisoare. "Scopul inculpatilor era de a trage un profit din partea Puterii", a stabilit presedintele juriului de la Belgrad, Dragoljub Albianici.

In cazul lui "Legija", inculparea pronuntata luni se adauga celor 20 de ani pe care ii are de ispasit pentru uciderea a patru consilieri ai lui Vuk Draskovici in 1999. Dar el trebuie mai intai gasit. Politia sarba il cauta in zadar pe fostul comandant al formatiunii paramilitare sarbe "Beretele negre" de la asasinarea lui Zoran Djindjici, in martie 2003.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.