Opozantii si aparatorii drepturilor omului din Rusia au lansat joi pe internet o campanie de strangere de semnaturi pentru demisia premierului Vladimir Putin.

"Nicio reforma nu este posibila in aceasta tara, cat timp Putin este la putere", au spus initiatorii pe site-ul putinavotstavku.ru (putin-demisia!), spunand ca Rusia se afla "intr-un impas istoric", informeaza NewsIn, citand AFP.

Printre semnatari figureaza Elena Bonner, vaduva laureatului Nobel Andrei Saharov, fostul disident sovietic Vladimir Bukovski, campionul mondial la sah Garry Kasparov si fostul premier liberal Boris Nemtov.

"Proiectul de modernizare al presedintelui Dmitri Medvedev este un act de imitare, care are ca scop retusarea decorului, pastrandu-se natura regimului autoritar", potrivit petitiei. Aceasta a fost semnata intr-o singura zi de peste 600 de persoane.

Putin, care nu a mai putut candida la alegerile prezidentiale din martie 2008 dupa doua mandate consecutive, practic l-a desemnat in 2007 pe Medvedev sa preia presedintia. El a devenit premier, pastrand astfel atributii majore.

Petitia este publicata in conditiile in care opozitia pregateste manifestatii pentru a cere demisia lui Putin, la 20 martie, mai ales in Kaliningrad si Vladivostok.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.