Rada Suprema, parlamentul unicameral al Ucrainei, a adoptat o motiune de cenzura impotriva executivului condus de Iulia Timosenko. Cel care a obtinut excluderea acesteia este nimeni altul decat noul presedinte ucrainean.

In favoarea motiunii de cenzura propusa de Partidul Regiunilor, formatiunea noului presedinte Viktor Ianukovici, au votat 243 de deputati, cu 17 deputati mai mult decat ar fi fost necesari pentru ca o astfel de propunere sa fie aprobata, informeaza cotidianul spaniol El Mundo. Rada Suprema are 450 de parlamentari.

Timosenko asigurase ca, in cazul in care va trebui sa renunte la functia sa, va pune bazele unei opozitii puternice lui Ianukovici.

Ea a mai declarat ca guvernul ei a fost la inaltime in timpul crizei economice mondiale, relateaza RIA Novosti, conform NewsIn. "Guvernul nostru a salvat Ucraina de colapsul financiar si de distrugere in sectoarele-cheie", a spus ea miercuri, in discursul din Parlament.

Ea este convinsa ca echipa sa a salvat independenta Ucrainei si l-a acuzat pe Ianukovici ca pactica o politica impotriva statului ucrainean. "Ianukovici constituie o amenintare la adresa independentei statului nostru", a spus aceasta.

Potrivit Constitutiei Ucrainei, in cazul in care Guvernul se destrama, Parlamentul este obligat in 30 de zile sa constituie o noua majoritate. In caz contrar, seful statului poate dizolva legislativul si poate sa organizeze noi alegeri.

In acest moment, Partidul regiunilor spera sa formeze rapid o noua coalitie guvernamentala si sa instaleze un nou Cabinet. Formatiunea trebuie sa mai recruteze deputati din grupul Ucraina noastra. O parte o sustine pe Timosenko si cealalata pe inamicul ei, fostul presedinte Viktor Iuscenko,.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.