La doua zile dupa ce examenele medicale au aratat ca are un nivel al colesterolului prea mare, presedintele american Barack Obama a avut marti o mica scapare gastronomica intr-un restaurant din Georgia, cerandu-se martorilor sa nu il spuna sotiei sale.

"Nu ii spuneti nimic lui Michelle", a glumit Obama intr-un mic restaurant din Savannah, "Mrs Wilkes' Dining Room", carea avea in meniu pui prajit, piure si budinca de coacaze sau de banana, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Nu vreau lectii de morala privind colesterolul meu", a adaugat presedintele, asezat la masa cu alte opt persoane pentru a gusta din mancarea traditionala sudului SUA.

Obama, in varsta de 48 de ani, a fost supus duminica, intr-un spital militar, la o serie de teste medicale. Doctorul sau a spus ca pacientul este "in stare excelenta de sanatate si apt sa isi indeplineasca functia", desi trebuie sa "continue eforturile pentru a se lasa de fumat" si sa isi adapteze regimul alimentar pentru a scadea una dintre fractiunile de colesterol, LDL", al carui nivel este in prezent 138, sub 130.

"Nivelul de colesterol rau este putin mai mare ca inainte", a declarat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, intrebat de jurnalisti.
"Cred ca a avut mai mult acces la dulciuri si deserturi anul trecut", a adaugat Gibbs. "Deci (...) va trebui sa spuna mai mult nu anul acesta cand vor sosi prajiturile", a recunoscut purtatorul de cuvant.

In ceea ce priveste fumatul, Gibbs a dat asigurari ca "presedintele continua sa mestece guma cu nicotina" si a amintit declaratiile lui Obama de anul trecut, potrivit carora presedintele s-a lasat de fumat, dar mai are scapari din cand in cand.

Testele medicale de duminica sunt primele la care s-a supus Obama de la investirea in functie. Medicul sau i-a recomandant un nou examen in august 2011, cand presedintele va implini 50 de ani.

Obama se afla in Georgia pentru a pleda in favoarea izolarii termice a caselor, ca metoda de a economisi energie.

Obama, la regim pentru a reduce nivelul colesterolului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.