"Imi voi apara natiunea si cauza ei, care este justa si sacra", a spus fostul lider politic al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, luni, la reluarea procesului pentru genocid la Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie.

"Ma aflu in fata dumneavoastra nu pentru a ma apara, un simplu muritor ce sunt, ci pentru a apara maretia unei mici natiuni din Bosnia-Hertegovina, care a fost nevoita sa sufere timp de 500 de ani", cea a sarbilor din Bosnia, a spus el.

"Imi voi apara natiunea si cauza ei, care este justa si sacra", a subliniat Karadzici.

Acuzat ca a orchestrat o epurare etnica in timpul razboiului din Bosnia, soldat cu 100.000 de morti si 2,2 milioane de sinistrati, Karadzici isi prezinta luni apararea.

Este prima data cand acuzatul, in varsta de 64 de ani, asista la o audiere din procesul sau pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. El a boicotat primele trei zile de proces, in octombrie, spunand ca nu a avut suficient timp pentru a-si pregati apararea.

Arestat in iulie 2008 la Belgrad la 13 ani de la inculpare, Karadzici pledeaza nevinovat si risca inchisoarea pe viata.

Unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei isi va prezenta luni apararea la TPI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.