Negarea Holocaustului a devenit ilegala in Ungaria si este pasibila de trei ani de detentie, dupa ce Parlamentul a votat luni un amendament de modificare a Codului Penal, relateaza AFP.

Motiunea, prezentata de socialistii de la putere, a fost adoptata cu 197 de voturi pentru, unul impotriva si 144 de abtineri.

Legea pedepseste negarea publica a Holocaustului sau prezentarea sa drept un eveniment lipsit de importanta. Pana in prezent, o conceptie larga privind libertatea de exprimarea nu interzicea astfel de declaratii, transmite NewsIn.

Socialistii au invitat supravietuitori ai Holocaustului la aceasta sesiune a Parlamentului, ultima inainte de alegerile legislative din luna aprilie.

Cel mai mare partid de opozitie, Fidesz (dreapta) - care, potrivit sondajelor, va forma urmatorul guvern - au vrut un amendament pentru a pedepsi la fel si negarea crimelor comise de dictaturile comuniste, dar deputatii au respins aceasta propunere.

Aproape 600.000 de unguri de origine evreiasca au murit in timpul Holocaustului. In Ungaria traieste in continuare cea mai mare comunitate de evrei din Europa, avan intre 60.000 si 100.000 de membri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.