Rusia a solicitat SUA extradarea omului de afaceri Leonid Nevzlin, coproprietar al companiei IUKOS, aflat acum la Washington. Intr-un discurs rostit in Comisia Helsinki, structura neguvernamentala de monitorizare a drepturilor omului in lume, el a cerut excluderea Moscovei din Grupul celor 8.

Cu o saptamana in urma, la ultimul summit G8, presedintele Vladimir Putin a preluat presedintia rotativa a acestui club al celor mai evoluate state ale lumii. Rusia, a spus Nevzlin, "nu corespunde nici din punct de vedere economic, nici democratic pentru a ramane la masa G8". Kremlinul nu a comentat interventia omului de afaceri stabilit in Israel. Analistii si politicienii s-au intrecut insa in luari de pozitie.

Astfel, politologul Stanislav Belkovski a spus ca, "fara indoiala, Nevzlin este un om destept, care cu siguranta are trecere la femei, dar are un mare neajuns. Nu se pricepe absolut deloc la politica si da cu bata in balta".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.