Statele Unite au apreciat vineri ca ultima inregistrare audio cu Osama ben Laden, in care abordeaza subiectul incalzirii climatice, arata cat de greu ii este liderului al-Qaida sa fie pertinent, relateaza AFP.
"Deci astfel (Statele Unite - n.red.) au trecut de la 'Marele Satana' la 'Marele Emitator'" de gaze cu efect de sera, a declarat ironic Philip Crowley, purtator de cuvant al Departamentului de Stat. "(Osama ben Laden - n.red.) depune multe eforturi pentru a ramane pertinent. Atat pot sa va spun", a adaugat el.

In cel mai recent mesaj sudio al sau, difuzat vineri de al-Jazeera, ben Laden abordeaza subiecte neasteptate din partea sa, aruncand in special responsabilitatea pentru incalzirea climatica asupra tarilor industrializate, scrie NewsIn.

Declaratiile lui Crowley confirma aprecierea presedintelui Barack Obama in legatura cu liderul al-Qaida. Dupa ce ben Laden revendicat tentativa esuata de atentat a unui student nigerian, vizand un avion american, liderul de la Casa Alba a spus ca acest lucru demonstreaza cat de slabit este cel mai cautat terorist din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.