Un panou al navetei Discovery a fost deteriorat in urma caderii unei bucati de plastic de la una dintre ferestre, insa acest incident nu este de natura sa afecteze programul lansarii navetei, au declarat oficialii NASA, citati de BBC News Online. Bucata de plastic a deteriorat usor stratul izolator al navetei. Inginerii au inlocuit panourile deteriorate, in cadrul unei proceduri de rutina care a durat aproape o ora. Ofiscialii NASA au declarat ca bucata de plastic s-a desprins marti, in jurul orei locale 17.00 (21.00 ora Romaniei), in timpul activitatilor de rutina de la rampa de lansare, unde Discovery este pregatita de zbor.

Agentiile spatiale americane nu stiu care a fost motivul caderii fragmentului de plastic care s-a aflat la originea incidentului. "Pentru moment, incidentul nu are impact asupra lansarii" de miercuri, a declarat Stephanie Stilson, unul dintre responsabilii acestei misiuni. Discovery ar fi trebuit sa decoleze de la Kennedy Space Center, ieri, la ora locala 15.50 (21.50 ora Romaniei). Misiunea din cursul zilei de miercuri este prima de la accidentul navetei Columbia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.