Un deputat francez a refuzat titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universitatii din Nisa pentru ca distinctia i-a fost oferita in 1975, si fostului dictator roman Nicolae Ceausescu, fara a-i fi retrasa pana acum, relateaza publicatia franceza L'Express.
Potrivit L’Express, universitatea a recunoscut ca Nicolae Ceausescu continua sa fie onorat, post-mortem, de catre Universitatea din Nisa, cu titlul de "Doctor Honoris Causa".

Indignat din cauza aceasta, deputatul francez Lionnel Luca a refuzat sa raspunda invitatiei Universitatii din Nisa, care dorea sa ii acorde titlul onorific. In anul 1975, dictatorul a primit distinctia de "Doctor Honoris Causa" intr-un moment in care Vestul il vedea "un rebel" al Blocului Comunist, care se opune politicii impuse de Uniunea Sovietica.

Presedintele Universitatii din Nisa, Albert Marouani, a explicat ca, pe 25 ianuarie 1990, Consiliul de Administratie al institutiei de invatamant a incercat sa "revina asupra acestei distinctii", dar ca regulamentul de functionare nu permite retragerea titlului.

Astfel, numele lui Nicolae Ceausescu figureaza in continuare pe lista de doctori Honoris Causa a Universitatii din Nisa, alaturi de personalitati marcante cum ar fi economistul Oliver Williamson, recent laureat al premiului Nobel pentru Economie, sau fostul secretar general al ONU, Boutros Boutros Ghali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.