Filmul documentar "Capitalismul: o poveste de dragoste", in regia lui Michael Moore, va fi lansat saptamana viitoare pe marile ecrane din Romania. Este un film despre impactul dezastruos al dominatiei corporatiilor asupra vietii de zi cu zi a americanilor (si, implicit, asupra restului lumii).
La 20 de ani de la lansarea lui "Roger & Me", Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat si dezbatut intens de-a lungul carierei sale dar, de aceasta data, vinovatul este mult mai mare decat General Motors si scena crimei e mult mai larga decat Flint, Michigan.

Cu umor dar si cu indignare, "Capitalismul: o poveste de dragoste" exploreaza o intrebare tabu: care este pretul platit de America pentru iubirea pe care o poarta capitalismului? Cu ani in urma, aceasta iubire parea inocenta.

Totusi, in prezent, visul american arata mai mult a cosmar dat fiind faptul ca oamenii isi pierd slujbele, casele si economiile. Moore ne arata vietile oamenilor obisnuiti, care au fost date peste cap; se duce sa caute explicatii la Washington, DC si oriunde in alta parte este nevoie. Ceea ce gaseste este o serie de simptome ale unei povesti de dragoste esuate: minciuni, abuz, tradare…si 14.000 de slujbe pierdute pe zi.

"Capitalismul: o poveste de dragoste" reprezinta in acelasi timp apogeul carierei filmografice ale lui Moore, dar si o viziune asupra a ceea ce ar putea fi un viitor mai bun. Sa fie oare acest film ultima incercare a lui Michael Moore de a raspunde la intrebarea care i-a marcat existenta de cineast: Cine suntem si de ce ne comportam asa?

"Filmul nu este despre criza sau despre o dezvaluire sau o tentativa de evadare. Am inceput sa lucrez la acest proiect inainte ca economia sa cada si inainte sa stiu ca va exista o jefuire masiva a Trezoreriei Statelor Unite, cu o luna inainte de alegerile prezidentiale. Nu ma concentrez asupra unui individ sau companie sau chestiune; este vorba de imaginea in ansamblu. Acest film se ia de un sistem care permite, incurajeaza si, cel mai important, garanteaza aceasta coruptie", spune regizorul Michael Moore, despre filmul sau.

Trailer Capitalism: A Love Story


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.