Doua filme chinezesti au fost retrase de producatorii lor de la Festivalul international de film din Palm Springs, pentru a protesta astfel fata de proiectia unui documentar consacrat lui Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, scrie Beijing Times, preluat de AFP.
Producatorii lui "Nankin! Nankin!" (Lu Chuan) si "Quick Quick Slow Slow" s-au declarat socati de prezenta filmului "The sun behind the clouds: Tibet's struggle for freedom", care descrie parcursul lui Dalai Lama, in exil in India din 1995. Liderul spiritual al tibetanilor este acuzat de regimul din China ca militeaza pentru independenta Tibetului, noteaza NewsIn.

Responsabilii caselor de productie ale celor doua filme, Stellar Megamedia Films si DFM Films Shanghai, nu au vrut sa comenteze decizia de a-si retrage pelicululele din festival.

Nu este pentru prima oara cand cineastii chinezi se retrag de la un festival international. In vara anului trecut, prezenta unui documentar despre disidenta uigura in exil Rebiya Kadeer la Festivalul international de film din Melbourne a provocat retragerea a trei productii chinezesti.

De mai multi ani, China duce o ofensiva diplomatica si mediatica pentru a-si impune perspectiva pe scena internationala, mai ales in ceea ce priveste contrarea popularitatii lui Dalai Lama in statele occidentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.