Uniunea Europeana, prezidata de Spania din 1 ianuarie, trebuie "sa elaboreze rapid o strategie de prevenire si cooperare privind terorismul", a apreciat duminica seful diplomatiei italiene, Franco Frattini, citat de AFP.

"Momentul este delicat. In Yemen exista 100 de membri al-Qaida (...) si nu numai in aceasta tara", a declarat ministrul intr-un interviu acordat Canale 5. "Mult timp am uitat riscul terorist care, din pacate, a reaparut", a subliniat Frattini, potrivit NewsIn.

El a amintit ca in 28 ianuarie va avea loc o reuniune la Londra consacrata Afganistanului. "Prezenta ministrilor de externe ne va permite sa discutam si despre terorism. Cred ca va fi momentul oportun", a spus el.

In ceea ce priveste ambasada italiana din Yemen, el considera ca nu este necesar sa fie inchisa publicului. "Ambasada este foarte bine aparata si nu vad riscuri imediate pentru securitate. Ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa fim prudenti", a explicat el, notand ca ambasadorul este "in contact permanent cu omologii sai si cu Guvernul yemenit".

Statele Unite si Marea Britanie au anuntat duminica inchiderea provizorie a reprezentantelor lor diplomatice, din cauza unor amenintari ale al-Qaida, care a revendicat atentatul esuat din 25 decembrie, vizand cursa Amsterdam-Detroit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.