Agresorul caricaturistului danez Kurt Westergaard a fost implicat intr-un complot terorist din Kenya vizand-o pe Hillary Clinton, secretarul de stat american, scrie ziarul Politiken, dar informatiile sunt respinse de un diplomat danez, transmite AFP.

Editia online a cotidianului danez Politiken, care citeaza presa kenyana, sustine ca informatia portrivit careia tanarul somalez a fost implicat intr-un complot vizand-o pe sefa diplomatiei americane, in timpul vizitei acesteia in Kenya, in august 2009, a fost confirmata de surse din serviciile de informatii, relateaza NewsIn.

Barbatul in varsta de 28 de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita, dar care locuieste in Danemarca, a fost pus sub acuzare sambata pentru ca a incercat ca il ucida pe autorul caricaturilor controversate cu Mahomed. Potrivit Politiken, el a mai fost arestat si anul trecut, in timpul unei operatiuni a politiei din Kenya, unde a fost detinut timp de sapte saptamani.

Ziarul danez subliniaza ca, "in presa kenyana, arestarea tanarului in vasta de 28 de ani era legata de aceste planuri teroriste" impotriva lui Clinton. "Aceasta legatura a fost confirmata pentru Politiken de surse din serviciile de informatii", potrivit articolului.

Politiken aminteste si ca serviciul de informatii danez PET, a subliniat intr-un comunicat dat publicitatii sambata ca somalezul este "suspectat de implicare in activitati legate de terorism in timpul sejurului sau in Africa de Est".

Ambasadorul Danemarcei la Nairobi, Bo Jensen, a pus sub semnul intrebarii versiunea Politiken, explicand ca barbatul a fost arestat in Kenya pentru ca actele sale nu erau in regula, nu pentru complot terorist. Autoritatile kenyene nu au confirmat implicarea unui rezident in Danemarca in planurile impotriva lui Hillary Clinton, a adaugat ambasadorul.

Intrebat de Politiken, Jensen nici nu a confirmat nici nu a infirmat informatiile potrivit caruia somalezul acuzat de tentativa de ucidere a caricaturistului este acelasi cu cel arestat anul trecut in Kenya.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.