Militanti inarmati cu pistoale si grenade au atacat o moschee in timpul rugaciunii de la pranz in Rawalpindi, vineri, omorand cel putin 40 de persoane si ranind alte 83, conform autoritatilor.

Mai multe explozii, urmate de focuri de arma au fost auzite in interiorul moscheei din jurul orei locale 13:30, a declarat generalul Athar Abbas, purtator de cuvant al armatei pakistaneze.

Acesta nu a specificat foarte clar ce a provocat exploziile sau daca s-au tras focuri de arma, potrivit CNN.

Mai multi militanti au escaladat zidul lacasului de cult pentru a intra in moschee, a precizat Aslam Tareen, seful politiei din Rawalpindi, adaugand ca printre victimele care si-au pierdut viata se afla multi copii si batrani.

Moscheea – frecventata in special de pensionari si de oficialii militari - se afla intr-o zona rezidentiala langa sediul armatei nationale. Potrivit unui martor, la momentul atacului se aflau in moschee in jur de 300 de credinciosi.

Acesta este primul atac in Rawalpindi, de la 2 noiembrie cand a avut loc un atentat sinucigas intr-o banca. Pe 10 octombrie, militantii au luat cu asalt sediul armatei in Rawalpindi, luand ostatici mai multe persoane inainte ca fortele de securitate sa-I prinda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.