Fotografia cutremuratoare a unei femei desculte, plina de sange, cu parul parlit si fata arsa, acoperita cu o masca chirurgicala, a devenit una dintre imaginile-simbol ale atrocitatilor petrecute la Londra. Emotiile starnite de dramatica imagine a determinat presa sa caute cele doua personaje si sa afle povestea lor. Barbatul care o cuprinde protector pe femeie este Paul Dadge, un fost pompier, care si-a folosit cunostintele de acordare a primului ajutor pentru a usura suferintele victimelor.

Fata se numeste Davinia (28 ani) si este internata intr-o clinica de arsi, starea ei fiind grava, dar stabila. In momentul atentatului de la statia King Cross, Paul se afla intr-un tren situat in spatele celui lovit de bomba.

Cand a iesit, a vazut-o pe Davinia asezata pe trotuar, la un colt de strada. "Avea arsuri grave pe obrazul drept, pe barbie si la piciorul stang. Dupa ce am acoperit-o cu ceva, i-am aplicat o masca faciala din gel hidratant pentru a-i alina putin durerile. Este vorba chiar de masca aceea care se vede in poza", a povestit tanarul. "A fost foarte curajoasa. Multi oameni se plangeau din cauza arsurilor, insa ea nu", a adaugat el.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.