Michael Bloomberg, 67 de ani, a fost reales marti seara primar al orasului New York, pentru un al treilea mandat de patru ani, cursa afiind mai stransa decat se preconiza, potrivit presei internationale.
Dupa numararea a 98% din buletinele de vot, primarul in exercitiu, in functie din 2001, a obtinut 51% din voturi, fata de 46% pentru democratul Bill Thompson, relateaza AFP citand NewsIn.

Bloomberg, fondatorul unui imperiu mediatic si cel mai bogat om de New York, cu avere estimata la 17,5 miliarde de dolari, a investit 100 de milioane de dolari din banii sai in aceasta campanie.

Creditat cu 18 puncte avans in urma cu doua saptamani, marja ajunsese la 12 puncte luni si la doar un punct la jumatatea numararii voturilor.

In timpul administratiei sale, New York-ul a cunoscut o crestere a numarului cladirilor de lux, Times Square a fost redata pietonilor si s-a interzis fumatul in cladirile publice.

Insa doua controverse marcheaza candidatura sa pentru conducerea acestui oras care se afla sub socul crizei din 2008 de pe Wall Street. Una se refera la folosirea extensiva a averii sale, estimata la 17,5 miliarde de dolari, pentru a domina campania electorala. De asemenea, el a provocat un val de indignare, fortand, practic, Consiliul Local sa modifice limita de doua mandate aprobata anterior prin referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.