Un copil roman de patru ani care a fost lovit de o masina, a murit in Italia pentru ca nici un spital nu a vrut sa il interneze, relateaza cotidianul italian Il Giornale.
In acest moment, in Italia, tragedia a suscitat foarte multe discutii si revolta in ceea ce priveste sistemul medical, considerat deficitar. Mass-media italiana relateaza pe larg acest caz.

Mirko, un baiatel roman de patru ani, a fost lovit acum doua zile de un autoturism condus de o italianca de 54 de ani, relateaza Il Giornale. Baiatul se afla impreuna cu parintii sai si la un moment dat a scapat de sub supravegherea lor, fiind lovit de masina. Dupa accident, baiatul nu parea sa se simta prea rau, chiar daca era ranit la cap.

Calvarul sau a inceput in momentul in care mai multe spitale din localitatea Messina i-au refuzat internarea pe motiv ca nu mai exista locuri de spitalizare. La spitalul din Piemonte, baietelului i s-a facut o radiografie care a evidentiat ca are leziuni interne. Dupa ce in nici unul dintre spitalele din localitatea italiana nu s-a gasit un loc pentru Mirko, s-a luat decizia ca acesta sa fie transferat la un alt spital cu ajutorul unui elicopter. Aceasta cursa contra cronometru a insemnat de fapt, sfarsitul baietelului care a murit in elicopter. Autoritatile au pornit o investigatie in privinta celor trei spitale care au refuzat sa-i acorde ajutor micutului.

Familia copilului se afla de putin timp in Italia si se stabilise intr-o tabara ilegala din apropierea orasului Messina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.