USS New York, o nava a marinei americane construita partial din ramasitele de la World Trade Center, a ajuns ieri la New York, unde a fost intampinata in special de familiile victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, relateaza AFP.
Nava de razboi a tras 21 de salve in timp ce s-a apropiat de Manhattan, nu departe de Ground Zero, unde au fost distruse turnurile World Trade Center de atentatele teroriste soldate cu circa 3.000 de morti.

Construita la santierele navale din Louisiana (sudul SUA), USS New York contine 7,5 tone de otel provenind de la Turnurile Gemene, noteaza NewsIn.

Vasul, cu o lungime de 208 metri, a navigat incet luni dimineata in Golful New York si de-a lungul raului Hudson, iar mii de persoane, printre care membri ai echipelor de interventii si zeci de apropiati ai victimelor atentatelor s-a strans pe mal pentru a asista la o ceremonie scurta.

"Fiul meu, Michael, a murit in 11 septembrie, era pompier de numai noua saptamani", a declarat Nancy Cinei. "Are o semnificatie importanta pentru mine sa stiu ca otelul din World Trade Center este in aceasta nava", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.