UPDATE: Cel putin 34 persoane au fost ucise ieri in atentatul sinucigas cu motocicleta-capcana care a avut loc in apropierea unui hotel de lux din orasul pakistanez Rawalpindi, au anuntat serviciile de acordare a primului ajutor.
"34 de persoane au murit si alte 32 au fost ranite", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciului de acordare a primului ajutor, Deeba Shehnaz.

Atacul a lovit un centru comercial, unde se aflau un hotel de lux, banci si magazine din Rawalpindi. De mai bine de doi ani, Pakistanul este teatrul unui val de atentate care a ucis aproape 2.400 de persoane, atacuri comise in special de kamikaze din Miscarea Talibanilor din Pakistan (TTP), potrivit NewsIn.

Accesul in zona respectiva este blocat de politie.

Shalimar este un hotel de patru stele aflat in apropiere de cartierul general al fortelor militare pakistaneze, unde luna trecuta a avut loc o luare de ostatici spectaculoasa, comisa de zece militanti islamisti. 23 de persoane au murit in acest atac, printre care trei ostatici, ceea ce a spus autoritatile intr-o situatie foarte stanjenitoare.

Saptamana trecuta, 134 persoane au murit sau sunt date disparute in urma unui atac comis intr-o piata din Peshawar, in nord-vest, al doilea atentat ca gravitate din istoria Pakistanului. In plus, peste 30.000 de militari pakistanezi sunt implicati de la 17 octombrie intr-o ofensiva terestra impotriva unui bastion al talibanilor, din Waziristanul de Sud.

Pakistanul a anuntat luni o recompensa de cinci milioane de dolari pentru informatii care ar duce la capturarea lui Hakimullah Mehsud, liderul Miscarii talibanilor din Pakistan, si a altor 18 lideri talibani.

Cea mai mare recompensa, de peste 600.000 de dolari, este oferita pentru prinderea lui Hakimullah Mehsud, liderul miscarii, a principalului sau colaborator, Wali ur-Rehman Mehsud, si a lui Qari Hussain Mehsud, prezentat drept unul dintre responsabilii pentru antrenarea teroristilor sinucigasi.

Eventualii informatori trebuie sa contacteze administratia locala sau serviciile de securitate, iar anonimatul este garantat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.