Statele Unite vor lua luni ultimele masuri pentru a ridica interdictia vizand purtatorii de HIV de a intra pe teritoriul american, iar libertatea lor de a calatori va fi totala la inceputul anului 2010, a anuntat vineri presedintele Barack Obama citat de AFP.
"In urma cu 22 de ani, printr-o decizie bazata mai mult pe teama decat pe fapte, Statele Unite au instaurat interdictia de intrare pe teritoriul lor a celor care purtau virusul HIV. Vorbim despre a face sa dispara stigmatul pe care il reprezinta aceasta boala, dar acest lucru nu ne-a impiedicam sa ii tratam ca pe o amenintare pe cei care traiesc cu ea si care ne vizitau", a declarat Obama.

El a subliniat ca numai 10 tari din lume au o astfel de reglementare si ca Statele Unite se numara printre ele, potrivit NewsIn.

"Daca vrem sa fim varful de lance in lupta impotriva SIDA in lume, trebuie sa ne comportam ca atare. De aceea administratia mea va publica luni o ultima reglementare care va ridica interdictia, ce va intra in vigoare imediat dupa Anul Nou", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.