Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs vineri dimineata in arhipelagul Santa Cruz, in Pacificul de Sud, a doua zi dupa o serie de cutremure care a declansat o alerta de tsunami, ridicata ulterior, a anuntat Institutul american de Geofizica (USGS), citat de AFP.
Cutremurul s-a produs la ora locala 8.16 (00.16 ora Romaniei), la 315 de kilometri nord-vest de Luganville, oras situat pe insula Espiritu Santo, care face parte din arhipelagul Vanuatu, la o adancime de 9,4 kilometri, arata NewsIn.

Cu o zi inainte, joi dimineata, o alerta de tsunami a fost emisa pentru Pacificul de Sud dupa trei seisme succesive, cu magnitudinea de 7,8, 7,7, respectiv 7,3, survenite intre arhipelagurile Vanuatu si insulele Salomon. Alerta a fost ridicata la doua ore si jumatate dupa primul cutremur.

Un al partulea seism cu magnitudinea 7 s-a produs joi dupa-amiaza, fara sa declanseze o alerta de tsunami. In total, regiunea s-a confruntat cu circa 20 de replici la cele trei cutremure puternice de joi dimineata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.