Numerosi germani au sarbatorit sambata la Berlin 19 ani de la reunificarea din 1990, cu un spectacol cu marionete gigantice, relateaza AFP.
In fata Portii Brandeburg, monument-simbol care a marcat timp de decenii divizarea orasului, o marioneta de cinci metri venita din Est si o alta, de 15 metri, venita din Vest, s-au intalnit, in uralele multimii, informeaza NewsIn.

Sustinute de o masinarie complicata si de zeci de artisti si tehnicieni ai trupei franceze Royal de Luxe, cele doua marionete gigantice s-au imbratisat dupa ce au parcurs cativa kilometri prin oras. La celebrari a participat si ministrul francez al culturii, Frederic Miterrand.

Potrivit scenariului pus la punct de compania de teatru franceza, cele doua marionete urmau sa predea multimii, duminica, in cursul unei procesiuni prin Berlin, zeci de mii de scrisori ce simbolizeaza mesaje cenzurate si interceptate timp de ani de zile de STASI.

Cancelarul Angela Merkel, primul responsabil originar din fosta RDG care conduce Germania reunificata, a omagiat starea de spirit ce a marcat revolutia pasnica din toamna lui 1989 in RDG, deschizand calea reunificarii la 3 octombrie 1990.

Spectacolul Royal de Luxe, care a costat 1,6 milioane de euro, inaugureaza o serie de festivitati pentru celebrarea a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Celebrarile vor culmina la 9 noiembrie cu "Sarbatoarea Libertatii", de o parte si cealalta a Portii Brandeburg, in prezenta unor sefilor de state si de guverne din UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.