O organizatie care militeaza impotriva traficului de femei il va denunta penal pe scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, pentru a incerca sa impiedice ecranizarea romanului "Povestea tarfelor mele triste" deoarece aceasta ar promova prostitutia infantila, potrivit presei spaniole.
Directorul Coalitiei regionale impotriva traficului de femei si tinere din America Latina si Caraibe, Teresa Ulloa, a declarat ca plangerea, care are ca subiect promovarea prostitutiei infantile si a coruptiei de minori, nu are ca scop pedepsirea cu inchisoarea a scriitorului sau a unei alte persoane, ci doar evitarea producerii filmului bazat pe romanul lui Marquez, arata NewsIn.

Aceasta a mai adaugat ca va depune plangerea, luni, la procuratura generala din capitala mexicana si ca aceasta va fi indreptata impotriva lui Garcia Marquez, a guvernatorului din Puebla, Mario Marin, secretarului de finante al statului, Gerardo Maria Perez si impotriva reprezentantilor legali ai companiilor Femsa si Televisa care sunt producatoare ale peliculei.

"Ca roman nu are acces la persoanele vulnerabile din societate, insa odata ecranizata, povestea va ajunge in cinematografe si apoi cu siguranta la televiziune", a spus Ulloa.

Reprezentanta organizatiei a adaugat ca, daca ecranizarea va ajunge la mijloacele de comunicare in masa, va avea un impact mai mare, deoarece glorifica pedofilia si promoveaza prostitutia copilelor, fiind bazat pe povestea unui barbat de 90 de ani care ajunge la un bordel cautand o virgina de 14 ani.

Secretarul finantelor publice din Puebla, Gerardo Maria Perez, a anuntat pe 18 septembrie ca guvernul si-a dat acordul pentru ca "Memorias de mis putas tristes" sa fie filmat in acest stat. Perez a spus ca Femsa si Televisa, alaturi de guvernele din Danemarca si Spania, vor participa la co-productie. Ulloa vrea sa trimita scrisori guvernelor acestor tari pentru a le cere sa-si reconsidere participarea. "Nu vrem sa il bagam la inchisoare pe Garcia Marquez. Ceea ce vrem e sa nu se filmeze pelicula", a adaugat Ulloa.

Adaptarea cinematografica a romanului"Memoria de mis putas tristes" ("Povestea tarfelor mele triste"), de Gabriel Garcia Marquez, care va fi filmata in Mexic, urmeaza sa fie regizata de danezul Henning Carlsen.

Regizorul va colabora indeaproape cu scriitorul columbian pentru realizarea filmului, care va fi lansat, potrivit Internet Movie DataBase, in anul 2010. Adaptarea celui mai recent roman al scriitorului va fi bazata pe un scenariu scris de francezul Jean Claude Carri?re, nominalizat de trei ori la premiile Oscar.

"Memoria de mis putas tristes" va fi filmat in orasul Puebla cu un buget de opt milioane de dolari. La sfarsitul lunii octombrie va incepe pre-productia filmului, o coproductie Mexic-Spania-Danemarca.

"Memoria de mis putas tristes" relateaza peripetiile sexuale ale unui jurnalist si scriitor de 90 de ani care nu a facut niciodata sex cu o femeie fara a o plati. Opera urmeaza astfel calea celorlalte romane ale lui Garcia Marquey care au fost ecranizate, precum "El Coronel no tiene quien le escriba" ("Colonelului nu are cine sa-i scrie"), "Eréndira, la indomable" ("'Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet") sau "El amor en los tiempos del cólera" ("Dragostea in vremea holerei").

García Márquez este unul dintre cele mai sonore nume ale literaturii hispanice, laureat al Nobelului pentru literatura in 1982. Si-a facut debutul in literatura ca nuvelist, in 1955, cu "La hojarasca" ("Furtuna frunzei"). Titlul care l-a consacrat este romanul "Un veac de singuratate", interpretat de critica ca inceput al "realismului magic" in literatura. Dupa anii '70, a fost foarte prolific, aparandu-i "Toamna patriarhului" ("El oto?o del patriarca ", 1975), "Cronica unei morti anuntate" ("Crónica de una muerte anunciada", 1981), "Dragostea in vremea holerei" ("El amor en los tiempos del cólera", 1985), "Generalul in labirintul sau" ("El general en su laberinto", 1989), romanul ultimelor zile ale lui Simón Bolívar’. In 1996, i-a aparut cronica jurnalistica "Vesti despre o rapire" ("Noticia de un secuestro"), care va fi ecranizata in acest an.
Diagnosticat cu cancer in 1999, García Márquez a inceput sa lucreze la povestea propriei vieti, "A trai pentru a-ti povesti viata" ("Vivir para contarla"), care rememoreaza primii sai 30 de ani. In 2004, s-a reintors la fictiune, nuvela "Povestea tarfelor mele triste" ("Memoria de mis putas tristes") fiind ultimul titlu semnat de scriitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.