Pana la 4.000 de persoane sunt prinse sub daramaturi in urma cutremurului de miercuri din Sumatra, a anuntat sambata un oficial ONU din Jakarta, relateaza AFP.
"Estimam ca intre 3.000 si 4.000 de persoane sunt prinse sub daramaturi", a spus El-Mostafa Benlamlih, coordonator pentru asistenta umanitara din partea ONU, informeaza NewsIn.

"In general se considera ca durata maxima de supravietuire pentru o persoana prinsa sub daramaturi in urma unui cutremur este de cinci zile", a precizat el.

Un responsabil al Federatiei Internationale a Crucii Rosii a vorbit despre aceeasi estimare, bazata pe vizitele in orasul Padang. "Numarul este de 4.000", a spus el, subliniind insa ca mai exista speranta pentru supravietuitori. "Am experienta marilor seisme si, daca ai o punga de aer, supravietuiesti", a explicat oficialul.

ONU a evaluat numarul deceselor la 1.100, iar autoritatile locale au spus ca 777 persoane au murit in urma seismului.

Experti elvetieni si niponi actioneaza deja, cu material cu infrarosu, in Padang, cel mai afectat oras. In acest oras portuar cu un milion de locuitori, salvatorii locali se plang ca nu au echipamentele necesare, dar vineri au reusit sa scoata de sub daramaturi mai multe persoane, printre care doua studente prinse sub ruinele scolii.

In Padang, circa un sfert dintre cladiri au fost distruse sau avariate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.