Presedintele filipinez a decretat vineri stare de catastrofa naturala pentru intreaga tara, inainte de trecerea unui taifun, anuntata pentru sambata dimineata, a anuntat un purtator de cuvant.
Decizia va permite tarii sa se pregateasca pentru trecerea taifunului Parma. [Inundatii devastatoare in Filipine: 240 de morti si aproape 2 milioane de sinistrati]

Filipinezii de abia isi revin dupa furtuna tropicala Ketsana, soldata cu 293 morti.

Multe zone, inclusiv capitala Manilla, au fost deja plasate in stare de catastrofa naturala, dupa ce au fost lovite de Ketsana, ce a provocat cele mai grave inundatii din ultimii 40 de ani.

"Insa este preferabil ca intreaga tara sa fie plasata in stare de catastrofa natutrala, pentru ca autoritatile locale sa fie pregatite", a spus un oficial.

Taifunul Parma se apropie de provincia Aurora, unde ar putea ajunge sambata dimineata. Potrivit expertilor, Parma nu va provoca o cantitate atat de mare de precipitatii ca furtuna Ketsana.

Un al doilea ciclon ameninta Filipinele, dupa ce Ketsana a provocat moartea a 246 de persoane


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.