Cel putin 770 de persoane si-au pierdut viata in urma seismului care a lovit miercuri orasul Padang, din insula indoneziana Sumatra, potrivit unui nou bilant furnizat joi de Ministerul pentru Afaceri Sociale
Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a avut loc joi dimineata la aproximativ 150 de kilometri de orasul Padang.

Autoritatile au anuntat ca numeroase case au fost distruse si zeci de persoane au fost ranite.

Pe de alta parte, autoritatile spun ca bilantul victimelor va creste, pe masura ce vor inainta cautarile printre ruinele caselor prabusite dupa seismul cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter produs miercuri dupa-amiaza in regiune. "Credem ca mii de persoane au murit in urma seismului", a declarat seful celulei de criza a ministerului sanatatii, Rustam Pakaya.

Comisia Europeana a deblocat joi un ajutor de trei milioane de euro, la care Germania a mai adaugat un milion de euro, pentru a veni in sprijinul populatiei afectate de seismul din Indonezia. "Supravietuitorii nu au apa potabila si alimente. Aceste fonduri vor permite autoritatilor indonezine sa ofere rapid un ajutor miilor de oameni care au nevoie", a explicat comisarul european insarcinat cu ajutorul umanitar, Karel de Gucht.

Cutremurul din Samoa si seismul din Sumatra nu au nicio legatura, asigura expertii

Cutremurul urmat de tsunami in Samoa si seismul din Sumatra nu au nicio legatura, chiar daca ambele s-au produs pe "centura de foc" a Pacificului, au spus joi expertii.

"Cutremurele s-au produs la 10.000 kilometri distanta", a spus Bill Fry, seismolog din Noua Zeelanda. "Exista cazuri in care cutremurele sunt apropiate in timp si spatiu, pentru ca unul se poate resimti intr-un alt loc al faliei, dar, la o astfel de distanta, este imposibil", a subliniat Fry.

"Nu exista o legatura cunoscuta intre cele doua cutremure", a spus si profesorul Gary Gibson de la centrul seismologic din Melbourne. "Ceea ce se intimpla este normal. De multe ori, cutremurele par sa vina in serie, dar este doar o impresie", a mai spus Gibson.



Seria de cutremure continua: Un seism de 7,6 grade s-a produs in Indonezia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.