Grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) a anuntat, miercuri, ca va incepe sa livreze vaccinul impotriva gripei H1N1 guvernelor europene saptamana viitoare, dupa ce a primit autorizatia de la Comisia Europeana, informeaza AFP.
"In urma autorizarii Comisiei, prevedem sa incepem livarea Pandemrix guvernelor europene incepand de saptamana viitoare", a declarat intr-un comunicat Stephenne, presedintele GSK Biologicals, divizia de vaccinuri a laboratoarelor britanice.

Marti, Comisia Europeana a aprobat punerea in vanzare a primelor vaccinuri impotriva gripei H1N1, Focetria produs de laboratorarele elvetiene Novartis si Pandemrix al GSK, care vineri a primit o recomandare pozitiva din partea Agentiei Europene a Medicamentelor, potrivit NewsIn.

Pandemrix este un vaccin adjuvant, continand o substanta care ii amplifica efectele, care serveste la protejarea impotriva virusului gripei H1N1. Agentia Europeana a Medicamentelor a recomandat ca vaccinul GSK, dar si cel al Novartis, sa fie injectate in doua doze intr-un interval de trei saptamani, desi rezultatele initiale ale studiilor clinice arata ca sunt eficiente inca de la prima doza. Comitetul de experti al Agentiei a aprobat utilizarea celor doua vaccinuri pentru adulti, inclusiv femei insarcinate, precum si pentru copii mai mari de sase luni.

La inceputul lunii august, GSK anunta ca a primit comanda de 291 milioane de doze de vaccin la nivel mondial, fara a preciza cate au fost comandate de guvernele europene. Acestea din urma figureaza printre principalii clienti - guvernul britanic a comandat 60 de milioane de doze. Franta a comandat 50 de milioane de doze la GSK, alte 24 de milioane la Novartis si 56 de milioane grupului francez Sanofi-Aventis, al carui vaccin inca nu este autorizat de Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.