Europarlamentarul PSD Corina Cretu a tras un semnal de alarma ca situatia dramatica de pe scena politica din Romania a strarnit ingrijorarea Uniunii Europene si poate fi o bila neagra cand este vorba de portofoliul de comisar european.
Corina Cretu a adaugat ca, fara un ministru titluar la Externe, tara noastra nu mai poate vota in Consiliul de Ministri al UE.

“Situatia de la Bucuresti este analizata cu atentie si ingrijorare la Bruxelles, intr-un moment in care se pun in discutie doua lucruri importante pentru viitorul constructiei europene: formarea noii Comisii si aprobarea noului Buget comunitar. Sigur, nu este Romania prima si nici singura tara membra a UE care se confrunta cu o criza politica interna. Doar ca nici una dintre celelalte tari membre nu are imaginea Romaniei. De aici ingrijorarile”, a explicat eurodeputata PSD intr-un interviu acordat Inpolitics.

Ea a spus ca o tara care nu poate fi guvernata nici atunci cand Guvernul are o majoritate de 73% in Parlament, intrucat te duce cu gandul la partidul unic.

Corina Cretu a avertizat ca aceasta criza va afecta imaginea noastra atunci cand se vor alege comisarii europeni. In primul rand, daca Romania nu va avea un titular la Externe, ci doar un interimar, nu va putea vota in Consiliul de Ministri. In al doilea rand, “procesul de selectie a candidatului national pentru un post de comisar este extrem de ne-transparent”, iar Romania nu are niciun plan de rezerva.

Europarlamentarul PSD a mai apreciat ca fiind realista pozitia lui Adrian Severin de a nu-l sustine pe Dacian Ciolos, propus pentru postul de comisar pentru agricultura. Corina Cretu a sustinut ca unele forte politice manjesc imaginea Romaniei in Europa, spunand ca se fura fondurile europene.[Cum este sacrificat postul de Comisar European al Romaniei]

Referitor la coalitie, ea a declarat cu sinceritate ca ruperea ei ar fi o intoarcere la normalitate si ca tot s-ar fi ajuns aici, atata timp cat Traian Basescu este cel care se afla la conducerea PDL-ului.


Alte detalii despre interviu aflati in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.