Premierul Luxemburgului Jean-Claude Juncker considera ca rolul tarii sale este "vital" in apriga disputa legata de aprobarea Constitutiei UE. Juncker a declarat intr-un interviu pentru BBC ca, daca Luxemburg spune "Nu" noii Constitutii, "asta ar insemna in mod cert ca Tratatul de ratificare ar fi mort". Referendumul pentru votul noii Constitutii UE va avea loc pe 10 iulie. Sondajele indica o majoritate favorabila ratificarii.

Totusi, diferentele dintre cele doua tabere sunt mici. Premierul luxemburghez a insistat asupra statutului de membru fondator al UE pe care il are tara sa. Cu o populatie de numai 465. 000 de locuitori, Luxemburgul "ar putea schimba destinul Europei", in viziunea lui Juncker.

Declaratiile acestuia vin intr-un moment in care se pune problema abandonarii totale a proiectului de Constitutie Europeana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.