Guvernul premierului japonez Taro Aso a demisionat miercuri, pentru a transfera puterea echipei lui Yukio Hatoyama, a carui formatiune a invins in alegerile legislative.
Aso, presedintele Partidului Liberal-Democrat, PLD, de dreapta - care va renunta la putere pentru doar a doua oara in ultimii 55 de ani - a convocat o reuniune a Consiliului de ministri, in cursul careia fiecare ministru a demisionat, relateaza AFP, conform NewsIn.

Partidul Democrat din Japonia, PDJ, de centru-stanga, care a triumfat in alegeri, va prelua puterea. Presedintele sau, Yukio Hatoyama, a fost apoi investit premier de catre deputati, pentru a conduce o politica axata pe social dupa 55 de ani de dominatie a dreptei. El a fost ales de 327 dintre cei 480 deputati niponi, iar 119 au votat pentru Masatoshi Wakabayashi, candidatul Partidului liberal-democrat, de dreapta, care a parasit puterea dupa ce a dominat aproape neintrerupt timp de 55 de ani scena politica din Japonia.

Hatoyama a primit rezultatul inclinandu-se si surazand, iar deputatii au aplaudat. Votul a fost, dupa aceea, aprobat de Senat.

"Sunt bucuros ca voi scrie istorie si in acelasi timp simt o mare responsabilitate", a declarat Hatoyama.

PDJ a promis sa conduca o politica "in favoarea vietii oamenilor", redistribuind o parte din venitul national familiilor, somerilor si pensionarilor si crescand salariul minim.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.